VARANINI galvenie klienti vienmēr bijuši profesionālās nozares uzņēmumi – kafejnīcas, bāri un restorāni, kuriem tiek nodrošināta visaugstākās kvalitātes produkcija, kā arī savlaicīga un uzticama tās piegāde, tehniskā palīdzība un mārketinga konsultācijas.
Pieņemot atbildīgo lēmumu iegādāties VARANINI produkciju, jūs varat būt pārliecināti, ka iegūsiet itāļu meistaru filigrāni pagatavotu dzērienu ar nevainojamu garšu un aromātu.
Ievērojot labākās kvalitatīva itāļu espreso pagatavošanas tradīcijas, VARANINI tiecas pēc pilnības, radot jaunus harmoniskus, sabalansētus aromātus un veltot nedalītu uzmanību grauzdēšanas procesam un labāko kafijas šķirņu atlasei.
Stāsts par kafiju
Iecienītā VARANINI itāļu kafijas zīmola pirmsākumi meklējami 1970. gadā, kad Stefano Zappa pašā Milānas centrā, Luidži Varanini ielā, nodibināja nelielu uzņēmumu grauzdētas kafijas ražošanai un izplatīšanai.
Ražošana notika 40 m2 lielā telpā, kurā atradās neliela 30 kg kafijas pupiņu grauzdēšanai paredzēta iekārta. Kafiju grauzdēja katru dienu, saiņoja ar rokām un īpašnieks pats to piegādāja klientiem. Kopš tā laika uzņēmums ievērojami paplašinājies, tas nodrošina augstu produkcijas kvalitāti un ieguvis atpazīstamību. 1981. gadā viens no Stefano dēliem – Alberto – iesaistījās uzņēmuma darbā. Viņa pienesums vainagojās ar uzņēmuma komerciāliem panākumiem un tehnoloģisku izaugsmi.
1985. gadā tas pārcēlās uz Limbiati, kur turpināja paplašināties, atverot jaunas rūpnīcas un uzstādot efektīvākas iekārtas augošā pieprasījuma apmierināšanai. 2007. gadā VARANINI savas galvenās mītnes vietā Varedo atvēra jaunas rūpnīcas. Tās ierindojas starp tehnoloģiski modernākajām un automatizētākajām nozares rūpnīcām, kurās ražošanas un uzglabāšanas jauda trīskāršojusies.
Šodien VARANINI ik dienas apgrauzdē līdz pat 20 tonnām kafijas, saražojot dažādus premium klases maisījumus, kas pagatavoti no Latīņamerikā, Āfrikā un Āzijā audzētām pupiņām. Uzņēmums uz dažādām pasaules valstīm eksportē 15 pamatmaisījumus, kā arī speciāli bāriem un restorāniem paredzētu īpašu maisījumu sēriju.
50 gadu laikā gūtā pieredze šajā jomā un tehnoloģiju progress ļāvuši VARANINI nodrošināt visaugstāko produkcijas kvalitāti un konsekvenci.
Uzņēmums vienmēr daudz uzmanības veltījis savas produkcijas kvalitātei, kas veicinājusi zīmola reputāciju. Tas ir viens no labākajiem savā nozarē un bija pirmais grauzdēšanas uzņēmums Itālijā, kas 1998. gadā ieguva ISO 9001 kvalitātes sertifikātu. Ražošanas process sākas ar rūpīgiem visaugstākās kvalitātes neapstrādātas kafijas meklējumiem un izvēli.
Vislabākās kvalitātes nodrošināšanai un maksimālai pupiņu defektu mazināšanai kafiju novāc ar rokām. Katras šķirnes kafijas pupiņas tiek lēni un rūpīgi grauzdētas, pārbaudītas un nogaršotas, lai vēlāk no tām veidotu tirdzniecībai paredzētus maisījumus. Automatizētas iepakošanas ierīces nodrošina maksimālu higiēnas prasību ievērošanu un perfektu pupiņu aromāta saglabāšanos līdz pat to pēdējai lietošanas reizei. Optimizētā un modernizētā ražošana ļauj nodrošināt pircējiem patīkamu, demokrātisku cenu politiku, kas ir viens no būtiskākajiem iemesliem nemainīgam VARANINI ražojumu pieprasījumam pasaules tirgos.